Ahad, 25 September 2011

tasiK kenyiR



Kalau cerita pasal tasiK kenyiR orang tak leh nk tipu aku dh..sbb aku dh ada pengalaman pergi tasiK kenyiR pon.. nak cerita happy lah jugak.. tap kesian isteri aku kena tinggal sorang dekat rumah.. nk buat cmne.. kekanda mencari rezeki untuK adinda.. lama jg aku duduk tasik kenyir aku, gerak dari kuantan hari isnin pagi (19hb sep) sampailah hari khamis..s0, 4 hari 3 malam jg lah.. tapi g tasik kenyir memang mencabar mental & fizikal aku.. sampai je jeti..aku naik b0t..tak pernah aku nik b0t..sekarang dah ada pengalaman naik b0t..cay0k r..hahahah.. orang kata tasik tu dalam..aku pn tgk cm dalam.. hijau je air..

45 minit jugak nk ke pulau aku duduk tu.. puas jg lah naik b0t.. sampai je dekat pulau penginapan.. seronok lah..tak sabar nk rest kn.. dari jauh je aku dah nampak tangga..leh tahan tinggiyer..dalam hati, seksa jg nak ke atas ni.. nk buat cmne terpaksa kena naik jugak..hahha.. bepeluh jg naik tangga tu.. bila dah sampai atas ingatkan tanah rata..naik bukit lagi nk ke tempat penginapan..mmg betul2 mencabar aku,  dengan beg st0k pakaian 4 hari kan..bayangkan lah..memang terbaik b0b0y..hahah.. tegang urat2 betis..amik k0..nk sangat g tasiK kenyiR...


ser0nok mmg ser0n0k tapi advncure cikit r..hahah..malam je tidor dengan lena..letih sangat lah katakan..tp yg aku terkejut..sampai pulau je aku nk call lah yang tersayang.. celcom & maxis tak ada rangkaian..peh, bebulu jer..letih jg nk cari line dapat pon 1 bar jer..sadis jer..tapi tidor malam mmg terbaik..airc0n bukak, kipas bukak dh lah dikeliling air memang sejuk..rasa tak nak ku0 dari selimut.. 
apa pon semua tu pengalaman ke tasiK kenyiR..lau tak g tak tau kn..aper pon saper tak pernah g.. u all try lah..memang A..macam2 ada...untuk rest kn mind ok sangat.. suasana hutan jer.. ad ternakan ikan kelah,air terjun sa0k,main kayak..memancing ikan t0man..


..TaSik KeNyiR..


3 ulasan:

  1. btol2..kite pnah pegi..mmg best..hahaha..terbaik bObOibOy!!!

    BalasPadam
  2. hahaha..terbaik duk pulau cm 0rik..

    BalasPadam